ایسنا/اصفهان اصفهان پر از اتفاق ریز و درشت است، نشستهای خبری همیشه شلوغ و فهرست اعضای خانه مطبوعات و انجمن صنفی روزنامهنگاران بلند بالا، اما اگر یک نفر، برای پیگیری همان اتفاقات ریز و درشت، نگاهی به خروجی رسانههای برخط و مکتوب استان داشته باشد، درمییابد که خبرنگار نما بسیار است و خبرنگار، اندک.
شاید وقت پرداختن به یک معضل، تعداد خبرنگارانی که پا به میدان روایت میگذارند کم به نظر برسد اما کافی است وقت دریافت تسهیلاتی که عمدتاً در گرماگرم تبریک و تقدیرهای هفدهم مرداد برای خبرنگاران در نظر گرفته میشود، فرا برسد تا یکباره با تعداد زیادی همکار آشنا شوید که خود را خبرنگار معرفی میکنند. تا زمانی که این تسهیلات منحصر به طرح ترافیک، کارت هدیه یا بسته اینترنت سالانه رایگان بود، میشد از پرداختن به بحران اختلاط خبرنگار و خبرنگار نماها چشمپوشی کرد اما اکنون که به احترام شفافیت، اسامی ۲۳ هزار خبرنگار کشوری که در اولویت تزریق واکسن کرونا قرار گرفته بودند منتشر شده، دیگر وقت پرداختن به این بحران فرا رسیده است؛ بهویژه که در چند سال اخیر، بحث در نظر گرفتن تسهیلاتی برای تأمین مسکن خبرنگاران هم بر سر زبانها افتاده و دیگر، بهسادگی نمیتوان ضرورت انجام پالایش را پشت گوش تعارف انداخت و نادیده گرفت.
به بهانه در اولویت قرار گرفتن واکسیناسیون خبرنگاران، بهعنوان یکی از تسهیلاتی که اخیرا به همه خبرنگاران اختصاصیافت، ایسنا از چند تن از اصحاب رسانه اصفهان درخواست کرده تا خود به این سؤال پاسخ بدهند که:
«آیا ضرورت داشت همه خبرنگاران در اولویت تزریق واکسن کرونا قرار بگیرند؟»
خبرنگاری و نویسندگی یک هنر است و کمال خبرنگار را نیز در نویسنده شدن میتوان جست
وحید صلواتی، رئیس انجمن صنفی روزنامهنگاران استان اصفهان انجام پالایش را یک ضرورت میداند اما تأکید میکند که این کار باید با ظرافت و حفظ شأنیت افراد انجام شود.
او میگوید: یکی از برنامههای انجمن صنفی روزنامهنگاران این است که جلساتی را با حضور آن دسته از اعضا که دیگر فعالیتی ندارند برگزار کند و از آنها بپرسد آیا مایلید با رعایت قوانین و پرداخت به هنگام حق عضویت در انجمن صنفی حضور داشته باشید؟ شاید فردی به هر دلیلی مدتی نتوانسته فعالیت خبری داشته باشد و این ارتباط باعث میشود که ما در تصمیمگیری دچار اشتباه نشویم.
رئیس انجمن صنفی روزنامهنگاران خاطر نشان میکند که نویسندگان نیز زیر مجموعه این انجمن هستند و ادامه میدهد: حرفه خبرنگاری مثل سایر مشاغل نیست که فرد با از دست دادن قوای جسمی دیگر قادر به ادامه آن نباشد، این حرفه یک هنر است و کمال خبرنگار را نیز در نویسنده شدن میتوان جست.
صلواتی ادامه میدهد: برخی از اعضای انجمن صنفی روزنامهنگاران، در گذشته برای روزنامه مینوشتهاند و امروز، کتاب مینویسند. آنها پیشکسوت این حوزه هستند و همراهیشان برای انجمن یک افتخار است بنابراین درست نیست که با یک خط و خطکشی خشک و غیر منعطف آنها را از فهرست انجمن صنفی خط بزنیم.
او تصریح میکند: شرط روزنامهنگار بودن اهلیت است نه عضویت در تشکلها و ما هم باید اساسنامه را بهگونهای اصلاح کنیم که هویت و شخصیت افراد ملاک عضویت قرار بگیرد نه صرف ارائه پنج مطلب منتشر شده در رسانهها.
رئیس انجمن صنفی روزنامهنگاران استان اصفهان نوید میدهد که پس از بهبود شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا، این انجمن جلسات بیشتری را برای بررسی این مسائل برگزار خواهد کرد و با خانه مطبوعات نیز ارتباط سازندهتری خواهد داشت.
برای مطالعه کامل متن، ادامه مطلب را کلیک کنید